Herzelenaren in het buitenland

17 januari 2021 | Evi Baeyens | Ondernemen

Hij was werkzaam op de dienst ‘Communicatie’ van de gemeente Herzele, zij was een gedreven leerkracht en secretariaatsmedewerker in de Gemeentelijke Basisschool en in het Sint-Paulusinstituut. Toch kozen David Van Waeyenberghe en Evie Winnepennickx ervoor de Herzeelse zekerheid achter zich te laten en zich permanent met dochtertjes Lotte en Lieze in Castelnau-d’Auzan (Zuid-Frankrijk) te vestigen. Een beslissing waarvan ze nog geen seconde spijt hebben gehad.

Ook Frankrijk wordt op dit moment zwaar getroffen door de coronacrisis. "De maatregelen verlopen parallel met die van België’, vertelt David ons. ‘Ook de horeca is gesloten en er geldt een avondklok vanaf 20 uur."

Klagen doen David en Evie niet. Het valt hen op dat, tijdens deze coronacrisis, heel wat mensen de weg naar hun gîte in de Gers gevonden hebben. "Tijdens de zomervakantie van 2021 is de gîte al volgeboekt, maar er zijn nog plaatsjes in juni en september beschikbaar", voegt David eraan toe.

Voor meer info kan je terecht op de webpagina www.giteaupresbytere.com of op de facebookpagina van David Van Waeyenberghe.

Luister hieronder naar een telefonisch interview met David Van Waeyenberghe in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

9 januari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner