Mama heeft een beer in haar hoofd

27 januari 2021 | Evi Baeyens | Ondernemen

Sofie Schollaert aan haar werktafel © Sofie Schollaert

“Gezien onze maatschappelijke context is psychische kwetsbaarheid actueler dan ooit”, vertelt Nele Reynders. “In 2017 had ik zelf een joekel van een depressie. Ik was als mama zowel geestelijk als fysiek niet aanwezig bij de kinderen. Ik kon op die momenten niet doorgedreven betrokken zijn. Om de kinderen hierin taal te geven, kwam ik tot het idee om een kinderboek te schrijven.”

En zo werd ‘Mama heeft een BEER in haar hoofd’ geboren. In dit kinderboek vertelt Nele kinderen op een integere manier over de psychische problemen waarmee mama te kampen heeft en hoe ze daar probeert uit te komen: Mama Kangoeroe heeft een beer in haar hoofd. Het is een Grommende Beer. Hij is heel erg groot. En de Grommende Beer laat zich niet zomaar wegjagen. Oei! Kleine Kangoeroe stelt vragen aan Papa en Mama Kangoeroe. Mevrouw Uil geeft wijze raad. Daarom gaat Mama Kangoeroe op zoek naar het Praatbos. In de hoop dat de Grommende Beer in het Praatbos veel kleiner gemaakt kan worden …

Een invoelend en integer prentenboek voor kinderen om te vertellen hoe het is als je als ouder in psychische problemen zit en daar probeert uit te komen. De auteur probeert dit zware verhaal op een zo licht mogelijke toon te vertellen. Zowel geschreven vanuit het gezichtspunt van de moeder als van het kind en met een belangrijke rol voor de vader op de achtergrond.

(lees verder onder de foto)

Cover van het boek 'Mama heeft een BEER in haar hoofd' met illustraties van Sofie Schollaert

Cover van het boek 'Mama heeft een BEER in haar hoofd' met illustraties van Sofie Schollaert.

 

De illustraties in het boek komen van een Herzeelse hand, die van Sofie Schollaert, eigenaar van Studio MoSa, gespecialiseerd in ontwerp, branding en illustratie. Sofie was met van ‘Mama heeft een BEER in haar hoofd’ niet aan haar proefstuk toe wat illustraties in kinderboeken betreft. Zo illustreerde ze al voor ‘Heksje Marieloes durft niet te vliegen’ en ‘Twee kleine visjes’, twee zelf geschreven kinderverhalen.

Meer werk van Sofie Schollaert is terug te vinden op www.Studiomosa.be.

‘Mama heeft een BEER in haar hoofd’ van Nele Reynders kan besteld worden via Levendig Uitgever, ISBN 9789491740862, NUR 274, 32 pagina’s, hardcover.

Luister hieronder naar een interview met Sofie Schollaert in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

23 januari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner