Kris en Sylvia realiseren hun droom met ‘De Frituur’ in Borsbeke

23 februari 2021 | HelemaalHerzele | Ondernemen

Hij was werkzaam als zelfstandig schilder, zij werkte in een slagerij in Aaigem. Beiden gaven ze hun vaste job op om samen een (jongens)droom te realiseren, een frituur openen. Niet zomaar een frituur, maar 'De Frituur' in Borsbeke. “Want dat is wat mensen zeggen als ze frietjes gaan afhalen; we gaan naar de frituur”, vult Kris aan.

Een frituur openen, het was een jongensdroom van Kris Matthijs. Toen Sergei van ‘Frituur Evelien’ bekend maakte dat de frituur vrijkwam, heeft Kris dan geen seconde getwijfeld. Ook zijn vrouw Sylvia Holderbeke en de kinderen Emma en Levi waren al snel voor het idee gewonnen. Veel voorbereidingen hebben ze niet moeten treffen. “Sergei bakte tot zondagavond frietjes, de woensdag daarop openden wij al”, legt Kris uit. De frituurstiel is Kris niet helemaal onbekend. Als jonge knaap deed hij al weekendwerk in een frituur. Ook Jo Van Den Driessche, bekend van gewezen ‘Frituur Jo’ op de Groenlaan, gaf het koppel de nodige tips mee.

“Het is wat we ervan verwacht hebben. Al werken we nu wel op andere uren. Echt invloed van corona hebben we nog niet gevoeld, maar aangezien we nu pas openen, kunnen we ook niet vergelijken”, zegt Kris. De Frituur wil graag uitpakken met huisbereide gerechten, zoals balletjes in tomatensaus en stoofvlees. Er is ook telkens een ‘snack van de week’. Kris en Sylvia hopen ook binnenkort met een online bestelsysteem aan de slag te kunnen gaan.

Audiofragmenten

20 februari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner