Fiola-Award voor bioboerderij ‘De Kollebloem’

5 maart 2021 | Evi Baeyens | Ondernemen

Fiola vzw biedt deskundige begeleiding op maat aan personen met een beperking en hun netwerk. Op dit moment worden een viertal werknemers, elk met hun eigen beperking, talenten en specialisaties, begeleid door De Kollebloem en Fiola vzw. "De werknemers helpen de bloementuin onderhouden, koken of groentepakketten klaarmaken. Jan is één van hen. Hij werkt nu een aantal maanden bij ons en Fiola vzw is heel tevreden over de samenwerking. Daarvoor ontvingen wij een Fiola-Award, waarop we uiteraard heel trots zijn", vertelt Ruben.

Rust, dat is niet aan De Kollebloem besteed. Sedert de coronacrisis hebben ook meer mensen hun weg naar de lokale hoevewinkel gevonden, waardoor de openingstijden verruimd werden. "Ook de Bed & Breakfast werd de voorbije winter aangepast, zodat mensen het ontbijt op de kamers kunnen nuttigen", vult Ruben aan.

Daarnaast is er ook nog de yurt, een grote, ronde Mongoolse tent, waarin workshops georganiseerd worden. In april staat er de ‘5-daagse reis in jezelf’ gepland.

De Kollebloem is heel sterk bezig met de toekomst. "Mijn ouders hadden het idee de grond die we al 35 jaar biologisch bewerken, vrij te kopen, zodat die bio kan blijven en de volgende generaties de kans krijgen er verder op te boeren. Alle grond komt in Stichting Land in Zicht, met als doel de grond te behouden en beschikbaar te houden voor biologische landbouw", legt Ruben uit.

 

De laatste 1,15 ha moet nog aangekocht worden. Voor meer info www.dekollebloem.be of op de Facebookpagina van De Kollebloem.

Audiofragmenten

27 februari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner