La Folie Quatorze brengt leven in Herzele centrum

26 maart 2021 | Evi Baeyens | Ondernemen

Sammy Haegeman, Wesley Sterlin en Bjorn Van den Berghe

Ze bestaan echt … jonge ondernemers die het zich durven wagen in volle coronatijden een bestaand etablissement nieuw leven in te blazen. Op dit moment is het nog koffiedik kijken, maar als de maatregelen én versoepelingen het toelaten, verwelkomt Herzele centrum binnenkort “La Folie Quatorze”, gelegen op de Markt 14, in een vorig leven gekend als ’t Labierint.

La Folie Quatorze zal uitgebaat worden door Bjorn Van den Berghe, Sammy Haegeman en Wesley Sterlin. "Voor mij persoonlijk zal het een heen-en-weer rijden worden, want ik heb nog een andere zaak in Wachtebeke", legt Bjorn uit. "Mijn neef Sammy is piloot bij Brussels Airlines. De zaak zal fulltime door Wesley bemand worden. Wij proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn." Over de naam van de nieuwe zaak hebben de drie vrienden niet lang moeten brainstormen, het was de Franstalige achtergrond van Wesley die hen bij La Folie Quatorze bracht.

La Folie Quatorze wil graag waarde hechten aan het reeds gekende concept van bar-brasserie, maar wil daar graag een extra dimensie aan toevoegen. "We zullen iedere dag, behalve op dinsdag, van ’s ochtends open zijn", vertelt Bjorn. "Op woensdagochtend is er zeker nog de ruimte voor de marktkramers en marktbezoekers. We verwelkomen hen graag met koffie, verse croissants en chocoladekoeken. Daarnaast willen we ook graag typische Vlaamse gerechten aanbieden, vooral klaargemaakt op de stonegrill."
Vanaf donderdagavond zal de brasserie veranderen in een danscafé. Streekdeejays en bekende namen uit het uitgaansleven zullen er de sfeer inbrengen. "Om zo weinig mogelijk overlast te bezorgen, werden al geluidsdichte panelen aangebracht. We zullen ook voor een heuse lichtshow zorgen", vult Bjorn aan.

Ook aan het terras worden nog aanpassingen gedaan en voor de allerjongsten komt er een speeltuin. Daarnaast zal ook La Folie Lounge zich er bevinden; een tent met een oppervlakte van 160m², speciaal voorzien voor het genieten van tapas, pizza’s en wraps.

Meer info is terug te vinden op de website van La Folie Quatorze.

Audiofragmenten

20 maart 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner