Pieter en Mathias, de nieuwe uitbaters van eetcafé Quattro

9 april 2021 | Evi Baeyens | Ondernemen

Een nieuwe lente, een nieuw geluid lijken Pieter Beerens en Mathias Rottier wel gedacht te hebben. Samen wagen zij een sprong in het diepe en worden ze de nieuwe uitbaters van Eetcafé Quattro in Sint-Lievens-Esse. De zaak waartegenover ze wonen nota bene!

"Tussen pot en pint vroeg Pascal, de eigenaar van de zaak, wel eens of het niks voor ons was, de zaak open houden, maar we hielden de boot nog een beetje af. Vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, hakten we dan toch de knoop door. We hebben ons plan eigenlijk op één nacht gerealiseerd", vertelt Pieter.

"We hebben ook al enige horeca-ervaring", vult Mathias aan. "Ikzelf heb in verschillende Gentse zaken gewerkt. Samen werkten we ook in onder andere De Linde." Pieter behaalde ondertussen ook al een koksdiploma. Er wordt op dit moment al druk gewerkt aan de kaart. Een nieuw zomerterras zal het plaatje afmaken. De heren slaan ook de handen in elkaar met Brouwerij De Ryck en Brouwerij Van Den Bossche en zullen bijna het hele gamma aan bieren van beide brouwerijen aanbieden.

Dé primeur brachten de heren op zaterdag voor de luisteraars van Radio Star. Eetcafé Quattro voorziet een virtuele opening, integraal via livestream te volgen. Tijdens de virtuele opening verwachten ze hoog bezoek van onder meer Schepen van Cultuur en Economie Heidi Knop. Het tweetal zorgt ook voor het ludieke idee van ‘peterschap’. Die rol is voor niemand minder dan Yves Segers weggelegd. "Het peterschap brengt uiteraard enige verwachtingen met zich mee. Zo zal ik regelmatig een bezoek brengen aan de zaak", aldus de trotse peter Yves Segers. "Of er ook gezongen of gedanst zal worden, dat mogen Pieter en Mathias beslissen", voegt hij er nog lachend aan toe.

Eetcafé Quattro zal telkens van donderdag tot zondag, van 12 u. tot middernacht, geopend zijn. Meer info over de virtuele opening is te volgen via de Facebookpagina van Eetcafé Quattro.

 

Audiofragmenten

3 april 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner