Herzeelse terrassen zijn er klaar voor

6 mei 2021 | HelemaalHerzele | Ondernemen

Zomerbar De Steenoven

De horeca-uitbaters zijn volop in de weer en moeten creatief zijn om volgens de opgelegde maatregelen hun zaak te kunnen openen. Waar mogelijk ondersteunt het lokaal bestuur van Herzele hen graag. De dienst lokale economie deed, op vraag van de taskforce, een bevraging bij de Herzeelse horeca (ingeschreven in de bedrijvengids) om te peilen naar hun noden. Ze deden er een aantal suggesties zodat de ondernemers konden aanvinken waar ze interesse in hadden.
Op basis van deze bevraging werden een aantal acties ondernomen zoals het aanbieden van posters en stickers met protocollen, het gratis uitlenen van tafels en stoelen en het faciliteren van de uitbreiding van de terrassen en andere zaken.

"De horeca moest zo lang de deuren gesloten houden, dat we er alles aan willen doen om hun te steunen voor de heropening en ervoor te zorgen dat dit veilig kan verlopen", zegt schepen van lokale economie Heidi Knop. "Het verheugt ons dat er een 3-tal nieuwe horecazaken opstarten. We willen Herzele doen bruisen, dit is een goede aanzet! We lanceren binnenkort ook een grote EK-actie om onze horeca te promoten, meer info volgt nog."

Waar je op een horecaterras kan gaan zitten, dat kom je onder andere te weten op basis van een digitale overzichtskaart van de Herzeelse terrassen. Dit overzicht is te vinden op https://www.herzele.be/terrasjes-in-herzele. Deze kaart zal constant worden bijgewerkt zodat die steeds up-to-date is.

"Wat komt er aan het Schepenhuis? Ik kreeg die vraag de afgelopen dagen al een paar keer. We hebben deze plaats ingericht met planten en picknickbanken om een plek te creëren waar een wandelaar even kan uitrusten, waar je elkaar in de buitenlucht kan ontmoeten, waar bijvoorbeeld mensen zonder een tuin even van de zon kunnen genieten enzovoort", verduidelijkt de schepen.

Luister hieronder naar een interview met Hans Noë van Zomerbar de Ark uit Steenhuize-Wijnhuize en Guy De Moor van Zomerbar De Steenoven uit Herzele.

Audiofragmenten

1 mei 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner