Uitvaartcentrum Den Tandt verhuist naar Hillegem en opent dit weekend de deuren

16 september 2021 | Evi Baeyens | Ondernemen

Annick en Cedric aan het onthaal van het nieuwe uitvaartcentrum

Op zaterdag 18 september (van 14 tot 20 uur) en op zondag 19 september (van 14 tot 18 uur) opent Uitvaartcentrum Den Tandt, gelegen op de Provincieweg in Hillegem, de deuren van hun nieuwe gebouw voor het grote publiek. “Er was toch wel nood aan een nieuwe locatie. Een plek voor een uitvaartplechtigheid met aansluitend koffietafel of een moment van samenzijn, maakte dat we nogal krap kwamen te zitten in onze gebouwen in de Stationsstraat", verduidelijkt Annick De Donder.

(lees verder onder de foto)


Het nieuwe uitvaarcentrum is gelegen op de Provincieweg in Hillegem.

 

De gebouwen van Feestsalons Hof Ten Daele met ruime parking blijken een uitgelezen kans. "Toch hebben we, om verschillende redenen, nog even getwijfeld of we de sprong zouden wagen. Van de originele gebouwen is weinig overgebleven. We beschikken nu over een winkelruimte, een aula waarin 150 mensen kunnen aanwezig zijn, 2 ruimtes voor het organiseren van een koffietafel of receptie, een funerarium en begroetingsruimtes. Er kunnen twee uitvaartplechtigheden op hetzelfde tijdstip plaatsvinden", aldus de virtuele rondleiding van Annick.

Het openingsweekend is er om de drempel naar een uitvaartcentrum te verlagen; mensen kunnen er op een gemoedelijke manier, met eventueel drankje in de hand, kennismaken met de verschillende facetten van afscheid nemen. Alle ruimtes worden tijdens het komende weekend publiekelijk opengesteld. Er is mogelijkheid tot een rondleiding met extra informatie.

Voor wie meer wil weten over hoe om te gaan met onder meer verlies, rouw en verdriet, kan ook op donderdag 23 september in Uitvaartcentrum Den Tandt terecht. Professor Manu Keirse (KUL) reikt die avond suggesties aan die kunnen helpen met verdriet en rouw om te gaan. Een plaatsje (5 euro) kan gereserveerd worden op info@dentandt.be of telefonisch op het nummer 053/840 555.

Beluister hieronder het volledige interview.

Audiofragmenten

11 september 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner