Boekje en boeketje op de Herzeelse markt

29 december 2022 | HelemaalHerzele | Ondernemen

©Lokaal Bestuur Herzele

Deze week kregen alle Herzelenaren een handig marktboekje in de brievenbus. Daarin vinden zij een lijst van alle marktkramers, met hun uitgebreid aanbod, op de wekelijkse markt in Herzele. "Onze marktkramers gaan wekelijks voor ons letterlijk door weer en wind", weet Benjamin Rogiers, schepen van markten, "we zetten hen dus graag ook even onder de aandacht." Het boekje, waarin alle marktkramers met contactgegevens staan, kwam in samenwerking met de Herzeelse marktcommissie tot stand, en heeft tot doel alle marktkramers even voor te stellen. 

 

Een van die marktkramers is Carine Manhaege, die meteen het boekje gebruikt om na 51 jaar afscheid te nemen van al haar klanten. Vanaf volgende week woensdag zal immers niet alleen haar marktkraam maar ook de markramer zélf gemist worden op de Groenlaan. Carine staat namelijk al 51 jaar op de Herzeelse markt en gaat vanaf januari 2023, samen met haar man, op pensioen. "Carine was jarenlang een vaste waarde op de wekelijkse markt. Ze was door de jaren heen nauwelijks afwezig en verkocht bij alle weersomstandigheden met veel enthousiasme haar wenskaartjes, geschenken en speelgoed", aldus schepen Rogiers. Carine startte met en door haar ouders op de markt toen ze 14 jaar was. Na een carrière van 51 jaar als marktkramer maakt ze nu tijd om te genieten van haar pensioen. 

 

Tijdens haar laatste marktdag werd ze door de andere marktkramers even in de bloemetjes gezet. "We wensen Carine en Marc nog een mooi en gelukkig leven toe!", zegt een geëmotioneerde Cindy Schockaert, voorzitter van de Herzeelse marktcommissie. "Carine blijft, net als iedereen trouwens, welkom op onze marktwoensdagen! En vergeet zeker de leuke kortingsbonnen op de laatste bladzijde van het boekje niet mee te brengen!", voegt Cindy er met een knipoog aan toe. 

Reclamebanner