Helemaal Herzele, mogen wij ons even voorstellen?

5 september 2019 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Erwin Van de Weghe, Sarah De Moor en Damien De Leeuw, de bedenkers van Helemaal Herzele

Helemaal Herzele. Je kent het misschien van de website (waarop je nu dit artikel leest), of van de facebookpagina waar je dikwijls foto's kan terugvinden van evenementen in onze gemeente, of van het radioprogramma elke zaterdagvoormiddag op Radio Star. Om alle misverstanden de wereld uit te helpen, stellen we ons graag even voor.

Hoe het begon...

Zaterdag 22 oktober 2016, 11.00 uur, studio van Radio Star op het Solleveld. De eerste uitzending van het gloednieuwe radioprogramma 'Helemaal Herzele' gaat de ether in. Het doel van het programma: laten horen wat er leeft en te beleven valt in Herzele. Aan het woord: de Herzelenaren zelf. Verenigingen, inwoners, organisaties, politici. Het programma slaat aan en krijgt veel positieve reacties. Het kriebelt bij het team achter het programma om Helemaal Herzele ook een online leven te geven. In juni 2018 ziet de facebookpagina @HelemaalHerzele het levenslicht. Een kleine twee maanden later komt de website www.helemaalherzele.be online. 

Een team van vrijwilligers

Alle nieuwsartikels, interviews en foto's worden gemaakt en voorbereid door vrijwilligers. Zij krijgen hiervoor geen enkele vergoeding, maar doen dit uit liefde voor hun gemeente en passie voor hun vak.

  • Damien De Leeuw (foto, rechts) is redacteur en technicus van het programma Helemaal Herzele op Radio Star. Hij is ook fotograaf voor de website en de facebookpagina, beheerder van de facebookpagina en webmaster. Websites bouwen doet hij in een handomdraai en met zijn camera spot je hem op heel wat Herzeelse evenementen.
  • Sarah De Moor (foto, midden) is eindredacteur en presentator van het programma Helemaal Herzele op Radio Star. Ze schrijft ook regelmatig artikels voor de website en werpt haar kritische blik op de artikels van anderen. Geen verhaal of nieuwsfeit is veilig voor haar pen en wie bij haar op interview komt, zet zich maar beter schrap.
  • Erwin Van de Weghe (foto, links) is de voorzitter van vzw Radio Star en houdt steeds een oogje in het zeil. Hij monteert ook alle audiofragmenten uit de radio-uitzending, zodat die vervolgens op de website kunnen komen en zit af en toe achter de knoppen op zaterdagvoormiddag.
  • Guy De Moor, papa van, is al jaren presentator op Radio Star. In Helemaal Herzele voorziet hij de luisteraar regelmatig van een gezonde dosis sportnieuws, dat vervolgens ook op de website komt. Vergeet Wikipedia, Michel Wuyts of Frank Raes: Guy is onze (sport)man.
  • Eddy De Moor, geen papa van, is waarschijnlijk de bekendste hobbyfotograaf van Herzele. Met zijn blog 'Het gebeurde in Herzele' legde hij meer dan tien jaar lang het reilen en zeilen in onze gemeente op beeld vast. Nu maakt hij af en toe foto's en artikels voor de website en de facebookpagina.
  • Chris Bosseloo, eventfotograaf en sinds kort lid van het team.

Niet van 'de gemeente'

Ja, Helemaal Herzele bericht vaak over projecten van het gemeente- of OCMW-bestuur of laat soms politici aan het woord, maar nee, Helemaal Herzele is niet 'van de gemeente'. Lees: het is geen initiatief van het gemeente- of OCMW-bestuur en het wordt er ook niet door gesubsidieerd. Het team achter Helemaal Herzele werkt volledig onafhankelijk. Ieder lid van dat team kijkt met zijn of haar eigen, persoonlijke blik naar Herzele, haar inwoners en haar initiatieven.

Waarom krijgt mijn initiatief geen aandacht van Helemaal Herzele?

Je bedoelt: nóg niet! Het team van Helemaal Herzele vindt elk Herzeels initiatief even waardevol en wil iedereen de kans geven om bij het brede publiek in de kijker te komen. We hebben daarom één duidelijke boodschap: laat ons iets weten! Contacteer ons via hallo@helemaalherzele.be of via de facebookpagina.

Ik wil ook lid worden van het team Helemaal Herzele!

Joepie! Wij staan steeds open voor nieuwe medewerkers. Contacteer ons en we bekijken samen hoe we elkaar hierin tegemoet kunnen komen.

Reclamebanner