Autodelen gaat van start in Herzele. Maar hoe werkt dat nu precies?

12 september 2020 | Damien De Leeuw | Onze gemeente

Jan Van Damme (Open Vld), schepen van Mobiliteit, en Ronny Herremans (CD&V en Partners), schepen van Milieu, bij de elektrische deelauto. ©lokaal bestuur Herzele

Sinds kort kunnen de inwoners van Herzele aan het autodelen. In samenwerking met SOLVA en uit streekoverleg met verschillende gemeenten uit de buurt werd gekozen voor het autodeelsysteem Valckenier Share. Op strategische plaatsen in 15 gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen staan er achtentwintig splinternieuwe personenwagens ter beschikking. In het kader van de klimaatambities van de gemeente werd gekozen voor elektrische voertuigen.

Zo staan er in Herzele twee wagens. Één ervan staat aan het station van Herzele. De andere staat aan Sportpark De Steenoven, maar verhuist binnenkort naar de parking aan het gemeentehuis. Er gebruik van maken, is simpel. Dat kan via een app op de smartphone.

Infosessie, zowel fysiek als digitaal

Autodelen is een eenvoudig en goedkoop alternatief als jouw (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil staat. Toch merken ze bij de gemeente en bij Valckenier Share dat er veel vragen komen. Hoe werkt autodelen nu precies? Is dit een slimme zet voor mijn budget? Hoe moet ik die wagen reserveren? Is dat wel corona-proof? Daarom organiseert de gemeente een infosessie voor de inwoners. Een expert geeft uitleg en iedereen kan er terecht met zijn of haar vragen. En… iedereen kan een gratis testrit maken met één van de wagens.

Kan je niet aanwezig zijn op onze gemeentelijke infosessie of blijf je toch liever thuis? SOLVA, Autodelen.net en Valckenier Share organiseren ook een digitale infosessie waar alle voordelen en aanbieders van autodelen aan bod komen. Je komt te weten hoe je een deelwagen reserveert of hoe je je eigen wagen kan delen met je buren. Jouw vragen kan je live stellen via de chatfunctie en je krijgt meteen een helder antwoord.

De infosessie in De Wattenfabriek (Solleveld 35, Herzele) gaat door op dinsdag 15 september 2020 om 19.30 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. De digitale infosessie is op dinsdag 22 september 2020 om 20.00u. Inschrijven kan via https://solva.webinargeek.com/digitale-infosessie-autodelen.

Op de website van gemeente Herzele vind je alvast heel wat informatie over het autodelen in onze regio.

 

Luister hieronder naar een interview met Sofie De Vuyst, mobiliteitsambtenaar bij het gemeentebestuur, in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

Mobiliteitsambtenaar Sofie De Vuyst licht het autodelen toe

12 september 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner