Fusie vaccinatiecentra zorgt voor een efficiënte organisatie in laatste fase vaccinatieprogramma

25 augustus 2021 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Archieffoto: Burgemeester Tim De Knijf (Sint-Lievens-Houtem), Burgemeester Johan Van Tittelboom (Herzele) en Burgemeester Jurgen Soetens aan het vaccinatiecentrum in Herzele - ©Lokaal Bestuur Herzele

De Vaccinatiecentra Herzele en Zottegem zetten de laatste rechte lijn in van het vaccinatieprogramma. Momenteel is iedereen uitgenodigd en worden de laatste 12-, tot 15-jarigen en 2e kansers gevaccineerd. Ook personen die de eerste keer niet zijn ingegaan op hun uitnodiging, werden intussen een tweede keer uitgenodigd. “We willen alle inwoners van harte bedanken voor hun medewerking. 93% van de inwoners die werden uitgenodigd, is intussen minstens 1x gevaccineerd. Dankzij hen kunnen we deze hoge cijfers voorleggen en staan we samen sterk tegen corona”, aldus de 6 Burgemeesters van Eerstelijnszone Panacea.

Om een efficiënte organisatie te waarborgen in deze laatste fase van de vaccinatiecampagne, zullen de twee centra fusioneren en zal er enkel nog gevaccineerd worden in het Vaccinatiecentrum in Herzele. “Door de Zottegemse fuifzaal weer vrij te maken, wordt de mogelijkheid gecreëerd om opnieuw sport- en fuifactiviteiten te laten doorgaan. Uiteraard steeds volgens de richtlijnen en voorwaarden van het overlegcomité dat hiervoor het regelgevend kader creëert”, voegt burgemeester Jenne De Potter toe. Op 8 september zijn in Zottegem de laatste prikmomenten ingepland. Vanaf 9 september tot midden oktober, zal er enkel nog geprikt worden in Herzele, telkens op donderdagavond tussen 17u00 en 19u00. Personen die nog een afspraak hebben in Zottegem na 8 september worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de locatiewijziging.

LAST CALL! Ben je nog niet gevaccineerd? Een eerste prik kan nog ingepland worden tot en met 23 september. Contacteer dus snel het callcenter om een afspraak in te plannen!

Callcenter: 0800 200 72 (Maandag tot donderdag van 12u00 tot 20u00 en op vrijdag van 12u00 tot 16u00.)

Reclamebanner