Herzele opent reisbemiddelingskantoor voor mensen met beperkt budget

4 oktober 2021 | Damien De Leeuw | Onze gemeente

Kathleen Parewijck (Iedereen Verdient Vakantie), Axana Van Boven (Rap Op Stap Herzele), Marianne Van Der Biest (Sociale dienst Herzele), Hilde Van Impe (Schepen van sociale zaken), Johan Van Tittelboom (Burgemeester Herzele), Carina Van Cauter (Gouverneur Provincie Oost-Vlaanderen), David Talloen (Provincie Oost-Vlaanderen) ©Lokaal Bestuur Herzele

Op 30 september 2021 opende in Herzele een nieuw reiskantoor voor mensen met een beperkt budget, ook wel een Rap Op Stapkantoor genoemd. Je vindt het bureau in het Sociaal Huis, Kloosterstraat 42 te 9550 Herzele.

Schepen Hilde Van Impe legt ons uit: "Een Rap Op Stapkantoor zoekt naar een reisaanbod op maat voor mensen met een beperkt budget. Het gaat zowel over toeristische uitstappen, als over sport- of cultuuractiviteiten of over langere reizen. De medewerkers zoeken naar uitstappen of vakanties aan kortingen en dit op basis van de interesses en wensen van de klant. De Rap Op Stapkantoren zijn zeer toegankelijk, je hoeft geen lid te zijn en ook buiten de openingsuren kan je ons makkelijk bereiken."

“Wij zijn ervan overtuigd dat het aanbieden van een laagdrempelig aanbod aan vakanties en uitstappen in heel wat Herzeelse gezinnen veel kan betekenen”, benadrukt schepen van sociale zaken Hilde Van Impe.

Oost-Vlaanderen telt de meeste Rap Op Stapkantoren

Er zijn 60 Oost-Vlaamse Rap Op Staplocaties in 32 Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Samen zegt men er voor dat jaarlijks ongeveer 10 000 Oost-Vlamingen met een beperkt budget op uitstap of vakantie gaan. De Provincie engageert zich om in 2021 nog meer Oost-Vlamingen te bereiken door deze kantoren financieel en inhoudelijk te ondersteunen. Men werkt hiervoor nauw samen met het Steunpunt Vakantieparticipatie.

“Het is en blijft belangrijk dat mensen met een kleine portemonnee volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Eens een uitstap of een korte reis maken, hoort daar zeker bij. De Rap-op-Stap-kantoren zetten zich hiervoor in.”, aldus gedeputeerde Grillaert, bevoegd voor Toerisme.

Contact: rapopstap@herzele.be - tel. 053 60 33 14 - https://www.herzele.be/rap-op-stapkantoor

Luister hieronder naar een interview met schepen van sociale zaken Hilde Van Impe in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

Schepen Hilde Van Impe

2 oktober 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner