MFL-Herzele houdt radiomarathon tvv een onvergetelijk eindejaar

27 november 2021 | Evi Baeyens | Onze gemeente

Els Coppens, Benjamin Rogiers en Caroline De Vadder

Na een sabbatjaar, om de welgekende reden, is MFL-Herzele er terug met een radiomarathon voor een lokaal goed doel. Els, Caroline en Benjamin zijn zonet gestart en brengen opnieuw verzoekjes tegen betaling tot morgenavond 21u00 op Radio Star en dit onafgebroken 36 uur lang.

"In Vlaanderen wordt 1 op 7 kinderen geboren in een kansarm gezin. Voor Herzele zou dit overeen komen met zo’n 250 kinderen die al van in de wieg minder kansen krijgen", zegt Caroline De Vadder, "Kinderarmoede is niet alleen een persoonlijk drama voor de kinderen en hun ouders, het kan ook impact hebben op hun hele verdere leven. De coronacrisis verbeterde de situatie uiteraard niet."

MFL-Herzele wil daar iets aan doen!

"Dit jaar zamelen we geld in om voor deze Herzeelse kinderen een persoonlijk eindejaarsgeschenk te kopen. Samen met onze lokale handelaars zoeken we een geschikt cadeau en bezorgen dit via het Sociaal Huis van Herzele op het correcte adres", geeft Benjamin Rogiers mee. "Tijdens de marathon kan iedereen een verzoekje aanvragen voor minimaal € 2. Bedrijven, verenigingen en scholen kunnen uiteraard opnieuw een top indienen", aldus Els Coppens.

(lees verder onder de foto)

 

De bedoeling was om uit te zenden vanuit een huis "glazen huis": "Maar we moeten onze verantwoordelijkheid nemen. De besmettingen zijn momenteel te hoog om risico’s te nemen", zei Els Coppens eerder deze week in een interview op HLN. "Wij blijven dit weekend in de studio van Radio Star Herzele. Ons doel blijft 36 uur warme radio maken en geld inzamelen voor kansarme jongeren in onze gemeente."

Volg de radiomarathon via www.radiostar.be. Een verzoekje aanvragen kan via https://www.radiostar.be/MFLHerzele/Verzoek (je kan betalen via Bancontact of payconiq). Meer info over het doel kan je vinden op www.radiostar.be/MFLHerzele of via mfl@radiostar.be.

Audiofragmenten

Interview met de makers van MFL-Herzele

20 november 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner