Meer dan 2000 wafels in de strijd tegen kanker

22 oktober 2022 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Elk jaar, op de derde donderdag van oktober, organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Met deze campagne willen we meer bewustzijn creëren voor de grote impact die kanker op iemands leven heeft. En dat niet alleen op het leven van de persoon die de diagnose kreeg, maar ook hun naasten krijgen heel wat voor de kiezen. "Nog meer dan anders, willen we kankerpatiënten en hun naasten die dag tonen dat ze er niet alleen voor staan. Want kanker draag je niet alleen en dat hebben we op 20 oktober bewezen in het lokaal dienstencentrum ’t Ryckbosch", aldus Hilde Van Impe, schepen van sociale zaken.

 

Medewerkers en vrijwilligers hebben afgelopen donderdag tijdens een wafelenbakmarathon in LDC ’t Ryckbosch het uiterste van zichzelf gegeven. Ze bakten en verkochten tussen 9u00 en 19u00 meer dan 2000 wafels! Daarnaast werd ook een gratis workshop zorgmassage en aromazorg gegeven in samenwerking met De Kleine Zorgpraktijk. Een zorgmassage is een aangepaste, zachte massage die ondersteuning kan bieden tijdens een ziekte of bij een herstelproces.

 

"Tweeduizendmaal dank aan alle medewerkers en vrijwilligers voor jullie inzet. Tweeduizendmaal dank aan iedereen die een wafel kwam eten en/of afhalen. De opbrengst van deze fantastische wafelenbakmarathon gaat integraal naar Kom op tegen Kanker", benadrukt Hilde Van Impe.

Reclamebanner