Vrijwilligers lokaal bestuur Herzele worden getrakteerd op heerlijk tapasbuffet

2 maart 2023 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Vrijwilliger Eddy De Moor geeft computerlessen ©Lokaal Bestuur Herzele

Iedereen wint met vrijwilligerswerk. Ook lokaal bestuur Herzele, onze scholen, verenigingen of andere Herzeelse organisaties winnen met enthousiaste helpende handen. “Vrijwilligers vind je bij het lokaal bestuur overal”, begint schepen van sociale zaken Hilde Van Impe. “Ze helpen onder andere in de bibliotheek, op het speelplein en de jeugddienst, vervoeren mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit, ondersteunen evenementen of sportactiviteiten, houden de Herzeelse straten proper en ga zo door. Zij zijn echte helden. Eén voor één zetten ze zich in voor de maatschappij waardoor Herzele er alleen nog mooier op wordt.”

Om deze helden extra in de bloemetjes te zetten, nodigde het lokaal bestuur de vrijwilligers die bij hen aan de slag zijn uit voor het vrijwilligersfeest op donderdag 2 maart 2023. Een talrijke groep ging in op de uitnodiging en waren aanwezig op het feest. Ze genoten er van een leuke babbel onder vrijwilligers en smulden van een heerlijk tapasbuffet. “We zijn alle vrijwilligers enorm dankbaar en zijn blij dat we op deze manier ook iets voor hen kunnen terugdoen”, aldus Van Impe.

(lees verder onder de foto)


Vrijwilligers worden getrakteerd op heerlijk tapasbuffet. ©Lokaal Bestuur Herzele

 

Lokaal bestuur Herzele maakt sinds 2022 gebruik van het vrijwilligersplatform Give A Day. Via het platform kunnen gemeentelijke diensten, verenigingen, scholen en andere organisaties op zoek gaan naar vrijwilligers door vacatures online te plaatsen. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zicht op hun beurt registreren op het platform om nadien op basis van hun voorkeuren gematcht te worden met organisatie. Eigenlijk is het dus een matchingwebsite voor vrijwilligerswerk. Ben jij een vereniging of organisatie die soms nood heeft aan helpende handen? Registreer je dan zeker op het platform en vind de match die je zoekt! Of ben jij een Herzeelse vrijwilliger op zoek naar vrijwilligerswerk? Het platform Give A Day beperkt zich niet tot de vacatures van lokaal bestuur Herzele. Registreer je dus zeker en wie weet krijg jij binnenkort een leuke match in je mailbox!

Kriebelt het bij jou, na het lezen van dit artikel, ook om aan vrijwilligerswerk te doen? Surf dan even naar de Facebookpagina van Gemeente Herzele, enthousiaste vrijwilligers delen er hun ervaring of registreer je meteen via www.herzele.be/vrijwilligers!

 

Luister hieronder naar een interview met vrijwilliger Eddy De Moor in Helemaal Herzele op Radio Star. Eddy is gepensioneerd, maar deelt graag zijn kennis met anderen en geeft daarom computer en smartphone lessen.

Audiofragmenten

18 februari 2023 | Bron: Radio Star, Helemaal Herzele

Foto's

Reclamebanner