Een groener Herzele: help jij ons 'verloren hoekjes' aan te pakken?

6 maart 2023 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Over het hele grondgebied van Herzele werkt het lokaal bestuur aan een groot onthardingsproject. Dit uit zich in kleine en grote ingrepen: een bermkant omtoveren tot een groene haag, verloren stukjes voetpad inwisselen voor bomen,... En nu kan ook jij meewerken aan een groener Herzele!

 

Ken jij een plekje dat er best wat groener mag uitzien? Waar verharding ligt die eigenlijk niet veel nut heeft? Dat zijn de zogenaamde 'verloren hoekjes'! Het zijn onbenutte en verharde zones die nood hebben aan een groene update. Om op korte termijn al resultaten te boeken, zijn we op zoek naar 'quick-wins'. Verharding eruit, planten erin! Dus... laat aan het lokaal bestuur via deze pagina weten waar we zo'n verloren hoekje kunnen vinden en welke invulling jij er graag aan gegeven ziet worden.

 

Ontharding in Herzele

Over het hele grondgebied Herzele werkt de dienst openbare werken samen met de technische dienst aan een groot onthardingsproject. Dit uit zich in kleine en grotere ingrepen. De eerste projecten zijn inmiddels in uitvoering of reeds afgerond. De Kauwstraat kreeg een haagkant en ook de Kerkstraat werd al deels in een groener jasje gestoken. We ondervinden allemaal hoe de klimaatverandering ons leven en onze onmiddellijke omgeving beïnvloedt. Intense regenbuien zorgen meermaals per jaar voor wateroverlast terwijl op sommige momenten grondwaterreserves niet tijdig bijgevuld geraken. Het is té nat en té droog tegelijk. Daarom willen we met dit project de functies van de bodem en de open ruimte behouden door onze bodem zo weinig mogelijk af te dichten. Ontharden pakt vele uitdagingen tegelijk aan en dat maakt het heel bijzonder. Denk aan een betere bodem- en luchtkwaliteit, een aangenamere leefomgeving, een grote biodiversiteit en minder wateroverlast.

Audiofragmenten

4 maart 2023 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner