Herzele is op zoek naar nieuwe financieel directeur (m/v/x)

26 maart 2023 | Damien De Leeuw | Onze gemeente

Archieffoto van het gemeentehuis ©Damien De Leeuw

Tijdens de jongste gemeenteraad werd de functieomschrijving en vacantverklaring voor de statutaire functie van Financieel Directeur voor de gemeente, het OCMW en het Autonoom Gemeente Bedrijf Herzele goedgekeurd. Raadslid Jo De Loor (roodgroen) vroeg om de vacature ruim genoeg te delen, en niet enkel via de website van de VDAB. Algemeen Directeur Daniël Adriaens antwoorde dat de vacature sowieso verspreid wordt via weekblad Pano (22.000 brievenbussen in Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Erpe-Mere), de gemeentelijke website en de Facebookpagina van de gemeente (6.200 volgers).

De Facebookpagina van Helemaal Herzele (met zo'n 3.000 volgers) en die van Radio Star (met zo'n 3.600 volgers) deelt deze vacature dan ook graag...

Vacature: Financieel Directeur

Herzele is een boeiende gemeente van bijna 19.000 inwoners in de regio Vlaamse Ardennen. Het is er goed om te leven, te wonen en te werken. Meer dan 400 medewerkers zijn elke dag in de weer om de brede waaier van producten aan te bieden. De organisatie heeft zich in de voorbije jaren sterk ontwikkeld, zowel voor de kerntaken zoals bestuur en veiligheid, maar ook op het vlak van vrije tijd en sociale dienstverlening. Herzele heeft alles in huis om een goede woongemeente te zijn voor iedereen van jong tot oud, maar ook om een goede werkgever te zijn waar jij je talenten kunt ontwikkelen. Om de continuïteit in ons management te waarborgen, zoeken wij een financieel directeur.

Functieomschrijving

De financieel directeur (m/v/x) is een door het decreet lokaal bestuur bepaalde functie. De financieel directeur is de ambtelijke verantwoordelijke voor de financiën van het lokaal bestuur. Hij maakt deel uit van het managementteam.

Hij staat in voor de financiële planning en rapportering van het meerjarenplan van het bestuur en het voeren en afsluiten van de boekhouding. Hij maakt financiële analyses en geeft financieel beleidsadvies. Ook het thesauriebeheer is binnen de grenzen van het organisatiebeheersingssysteem de verantwoordelijkheid van de financieel directeur. De financieel directeur rapporteert aan de algemeen directeur over deze taken.

De financieel directeur voert de taken die in het decreet lokaal bestuur vermeld zijn m.b.t. krediet- en wetmatigheidscontrole van beslissingen en het debiteurenbeheer in volle onafhankelijkheid uit.

De financiële dienst heeft als taak het garanderen van een doeltreffend en beleidsondersteunend financieel management voor de gemeente Herzele, het OCMW Herzele en het Autonoom Gemeentebedrijf Herzele.

Deze dienstverlening omhelst het aanreiken van relevante beleid- en beheersinformatie door een meerjarig perspectief, dat gebaseerd is op strategische planning, centraal te stellen en door de beleidsintenties systematisch te koppelen aan de beschikbare financiële ruimte.

De functie van financieel directeur bestaat erin strategisch en financieel management op elkaar af te stemmen. Daarbij komt het erop aan om met het oog op de toekomst de bestuurlijke visie financieel te vertalen en overzichtelijk op te volgen, te analyseren en te rapporteren. Dit omvat zowel strategische, tactische als operationele taken

Meer info vind je op de website van het lokaal bestuur.

Reclamebanner