Dorpsraad zoekt leden!

7 mei 2023 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

©Rawpixel.com via freepik.com

Een dorpsraad is een informatie- en participatieplatform. Het is een schakel tussen inwoners van Herzele en het lokaal bestuur en is zo een aanspreekpunt voor beide partijen. Dankzij een dorpsraad worden bewoners betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van het beleid. De dorpsraad kan zich uitspreken over de inrichting van de publieke ruimte en acties uitwerken inzake samenlevingsopbouw en gemeenschapsvorming. Hierbij komt men steeds op voor het algemeen belang van de inwoners.

Ben je geïnteresseerd en wil je ook mee aan de kar trekken voor een levendig dorp? Kom dan samen met andere geëngageerde dorpsgenoten naar één van de infoavonden. Meer info vind je hier.

In Helemaal Herzele op Radio Star hadden we een gesprek met Sabrina De Langhe, voorzitter van de gemeenteraad voor meerderheidspartij CD&V, en ook voorzitter van de gemeenteraadscommissie, die de opdracht kreeg om de dorpsraden uit te werken. Luister hieronde naar het gesprek.

Enkele inwoners van Sint-Lievens-Esse vormen al een dorpsraad. We belden met Danny De Stammeleer, één van de initiatiefnemers.

Audiofragmenten

29 april 2023 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

29 april 2023 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner