Armbandjes tegen (on)gelijkheid en (on)verdraagzaamheid

18 mei 2023 | Damien De Leeuw | Onze gemeente

Het vierde jaar Humane Wetenschappen van het Atheneum Herzele poseert voor de foto.

Op 17 mei 1990 schrapte de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien werd 17 mei de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). 17 mei werd een symbolische dag waarbij de holebi- en transgendergemeenschap aandacht vraagt voor discriminatie, onverdraagzaamheid en gelijkheid. Jaarlijks wappert dan de regenboogvlag in Herzele, zoals in vele andere gemeenten.

Lees verder onder de foto

Schepen Benjamin Rogiers en schepen Hilde Van Impe hangen de nieuwe progress pride vlag op aan de Wattenfabriek. ©Lokaal Bestuur Herzele


Dit jaar hebben de diensten jeugd & onderwijs en gelijke kansen de handen in elkaar geslaan om, samen met alle Herzeelse scholen, extra stil te staan bij (on)gelijkheid en (on)verdraagzaamheid. "Alle leerlingen kregen van lokaal bestuur Herzele een regenboogpolsbandje met de slogan ‘in Herzele ben ik mezelf’", zegt schepen van jeugd en onderwijs Benjamin Rogiers. "We vroegen om minstens op 17 mei dit polsbandje te dragen en even na te denken, al dan niet in klasverband, wat deze slogan voor hen betekent en hoe zij daarmee omgaan."

Alle scholen kregen van het lokaal bestuur ook een nieuwe progress pride vlag, die de klassieke regenboogvlag vervangt. Maar er is meer! "Naast de polsbandjes en de vlaggen organiseren we ook een fotoactie", voegt Hilde Van Impe, schepen van gelijke kansen, er nog aan toe. "We dagen de klassen uit een ludieke en kleurrijke foto rond het thema IDAHOT te maken en deze op social media te delen met de hashtag ‘#inHerzelebenikmezelf’." Een jury kiest er dan de meest kleurrijke en creatieve foto uit. De winnende klas krijgt een regenboogontbijt op een unieke Herzeelse locatie.

Bekijk hieronder alvast enkele leuke foto's die we toegestuurd kregen...

Foto's

Reclamebanner