Opvoeden loopt niet altijd gesmeerd

26 mei 2023 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Dag in, dag uit zetten ouders, grootouders, leerkrachten, kinderverzorgers, onthaalouders en andere opvoeders zich in zodat kinderen kunnen opgroeien in een omgeving vol warmte en positieve energie. Tijdens de Week van de Groeilamp wil het Huis van het Kind Herzele deze mensen in de schijnwerpers zetten en hen bedanken voor hun onschatbare dagelijkse inzet: Opvoeden loopt namelijk niet altijd gesmeerd.

Net zoals in voorgaande jaren, hebben de partners van Huis van het Kind Herzele ook dit jaar een geschenk in petto voor deze mensen. Dit jaar geen bloemen of een postkaartje met ludieke boodschap, maar wel een flesje zonnecrème. "Een geschenk met een symbolische betekenis, namelijk ‘opvoeden loopt niet altijd gesmeerd’. We willen met deze actie alle opvoeders bedanken om elk kind te ‘beschermen’. Bovendien sluit dit perfect aan bij ons lokaal gezondheidsplan, genaamd Warme Dagen", aldus schepen van sociale zaken en welzijn Hilde Van Impe.

De klimaatopwarming zorgt ervoor dat het tijdens de zomerdagen zeer warm kan worden. Die hitte kan ernstige gevolgen hebben voor de kwetsbare groepen, zoals bejaarden en kinderen. Het is dus van groot belang om de gezondheidsrisico’s voor die personen zo veel mogelijk te beperken. Het flesje zonnecrème vormt een uitstekende eerste stap in deze gezamenlijke inspanning.

Reclamebanner