Drukke overweg aan Stationsstraat volledig afgesloten omwille van werken

15 mei 2024 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Update (16/05/2024 19:30) - De data en tijden van afgesloten spoorwegovergangen werden op vraag van het gemeentebestuur en in overleg met Infrabel aangepast.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vernieuwt de spoorstaven in de overwegen van de Stationsstraat, Bergafstraat en Perrestraat in Herzele. Ook de omgeving rond de overwegen wordt gefatsoeneerd. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen. De werken starten op woensdag 22 mei en eindigen op woensdag 5 juni. 

De werken vinden plaats tijdens de weeknachten (23u30-4u40) van woensdagavond 22 mei t.e.m. vrijdagochtend 31 mei. Doorlopend (24u/24) tijdens volgende weekends (telkens van vrijdagnacht t.e.m. maandagochtend): 24 - 27 mei en 31 mei - 3 juni. En tijdens de weekdagen (8u-16u) van maandag 3 t.e.m. woensdag 5 juni

Wat is de impact van deze werken?

Omwille van het gebruik van machines en spoorkranen kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen van werfverkeer en personeel op en rond de werf. Er zal ook gebruik gemaakt worden van werfverlichting tijdens de nachtwerken.

De overwegen zullen ook volledig worden afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers zullen wel kunnen oversteken; net zoals gewoonlijk, kan je fysiek waarnemen wanneer het veilig is om over te steken. Wanneer er een trein in aantocht is gaan de slagbomen naar beneden en luidt het belsignaal. In samenspraak met de gemeente worden er omleidingen voorzien voor het andere verkeer.

De overweg aan de Perrestraat wordt afgesloten van vrijdagavond 24 mei (22u) t.e.m. maandagochtend 27 mei (6u). De overweg aan de Bergafstraat wordt afgesloten van vrijdagavond 31 mei (22u) t.e.m. maandagochtend 3 juni (6u). De overweg in de Stationsstraat van vrijdagavond 31 mei (22u) t.e.m. vrijdagnamiddag 7 juni (16u).

Tijdens de werkweekends is ook het treinverkeer volledig onderbroken. Meer info omtrent de aangepaste dienstregeling vind je terug via de reisplanner op www.nmbs.be of hun app. Het projectteam van Infrabel dankt je voor je begrip en geduld. De teams stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat de werkplanning moet worden herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die meegeven wordt steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.

Reclamebanner