Helemaal Herzele helpt jou kiezen!

20 augustus 2018 | HelemaalHerzele | Politiek

Op zondagvoormiddag 14 oktober heeft elke Herzelenaar alvast één afspraak in zijn of haar agenda staan: gaan kiezen. We brengen dan allemaal onze stem uit voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen. Of beter: we moeten, want in België is er opkomstplicht. Binnenkort worden we dan ook opnieuw overspoeld met campagneborden langs de weg, affiches op strategische plaatsen, programmafolders in onze brievenbus en overtuigende berichten op Facebook.

Om het overzicht niet te verliezen, pakt 'Helemaal Herzele' uit met een speciale reeks. Vanaf zaterdag 8 september ontvangt het programma op Radio Star vijf weken lang alle politieke partijen en bewegingen voor wie je in Herzele kan stemmen. Ze komen vertellen over hun ideeën voor Herzele, krijgen een spervuur aan vragen voorgeschoteld en stellen hun kandidaten voor. Op deze website kan je achteraf alles nalezen en herbeluisteren.

Op zaterdag 8 september bijt de nieuwe politieke beweging roodgroen de spits af. De week erna, op zaterdag 15 september, komt Leef! aan bod, gevolgd door CD&V en Partners (zaterdag 22 september), Open Vld (zaterdag 29 september) en N-VA (zaterdag 6 oktober). Het programma duurt voor de gelegenheid een uurtje langer, van 10u00 tot 12u00.

Maar er is meer: op vrijdagavond 12 oktober gaan de vijf lijsttrekkers en kandidaat-burgemeesters met elkaar in debat in De Wattenfabriek. Ze discussiëren er over vier grote thema’s. Vanaf 20u00 is iedereen welkom om het debat bij te wonen. De dag erna, op zaterdag 13 oktober, wordt het debat uitgezonden op Radio Star, van 10u00 tot 12u00. En op de verkiezingsdag zelf is er een speciale uitzending van Helemaal Herzele vanaf 16u00, met alle uitslagen en de eerste reacties. Ook deze website volgt het debat en de uitslagen op de voet.

Reclamebanner