Veel volk op installatievergadering gemeente- en OCMW-raad

3 januari 2019 | Sarah De Moor | Politiek

Tijdens de installatievergadering van woensdag 2 januari 2019 werd de nieuwe gemeente- en OCMW-raad geïnstalleerd. De vijfentwintig raadsleden zullen zich zes jaar lang ontfermen over het algemeen beleid van onze gemeente en het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW). Ook de nieuwe schepenen legden hun eed af. De vergadering kon op massale belangstelling rekenen. Zo'n 250 Herzelenaren zakten af naar De Wattenfabriek.

De meerderheid levert 18 raadsleden: 13 voor Open Vld en 5 voor CD&V en Partners. De oppositie kan op 7 raadsleden rekenen: 3 voor N-VA, 2 voor LEEF! & Groen en 2 voor roodgroen. Tijdens de installatievergadering werd het overwicht van de meerderheid voor het eerst ook visueel erg duidelijk, maar oppositieraadslid Filip De Bodt (LEEF! & Groen) beloofde "een harde oppositie als het moet".

(lees verder onder de foto)

De oppositie telt 7 raadsleden.

De oppositie telt 7 raadsleden, Toon De Bock (N-VA) ontbreekt op de foto.

 

Uiteindelijk deden drie verkozenen afstand van hun mandaat. Danny Van Melkebeke, sterkhouder van CD&V en Partners, trok zich op het laatste moment verrassend terug en wordt vervangen door Linda De Roeck (CD&V en Partners). Rita Vandenoostende, tot voor kort OCMW-voorzitter en schepen voor Open Vld, wordt opgevolgd door Els Coppens (Open Vld). Stijn Van Den Driessche (Open Vld) neemt de plaats van Anneke Van Wijnendaele (Open Vld) in. Een overzicht van alle raadsleden kan je terugvinden op www.herzele.be/het-bestuur.

Ook de schepenen en de nieuwe voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad legden hun eed af. Hun namen en bevoegdheden werden midden december al bekend gemaakt. (Zie: Dit is de nieuwe beleidsploeg van Herzele!)

Onze fotograaf legde de installatievergadering op beeld vast. Bekijk hieronder zijn foto's.

Foto's

Reclamebanner