"Ja, dit zijn mijn laatste twee jaren als burgemeester"

23 januari 2023 | Sarah De Moor | Politiek

Burgemeester Johan Van Tittelboom ©Damien De Leeuw

Johan Van Tittelboom (Open Vld) stopt aan het einde van de legislatuur definitief als burgemeester van Herzele. Dat vertelde hij in een interview in 'Helemaal Herzele' op Radio Star waarin hij terugblikte op het afgelopen jaar.

Op 1 januari 2019 begon Johan Van Tittelboom (Open Vld) aan zijn vierde ambtstermijn als burgemeester van Herzele. Dat wordt ook zijn laatste. "Ja, dit zijn mijn laatste twee jaren als burgemeester", zo vertelde hij in een interview in 'Helemaal Herzele'. "Dit was een moeilijke stap en ik heb er heel lang over nagedacht, maar ik kies voor de verjonging. Er staat een goede, jonge ploeg klaar om de fakkel (na de verkiezingen van 2024, red.) over te nemen." In totaal zal Van Tittelboom 24 jaar lang de burgemeesterssjerp van Herzele dragen.

Beluister hieronder het volledige interview met burgemeester Van Tittelboom waarin hij terugblikt op het afgelopen feestjaar '1050 jaar Herzele', de vaccinatiecampagne en de deelname van Herzele aan Open Bedrijven Dag. De burgemeester werpt ook een blik op de toekomst: een potentiële fusie, gezonde financiën voor het lokaal bestuur en het BK Tijdrijden in juni.

Audiofragmenten

21 januari 2023 | Bron: Radio Star, Helemaal Herzele

Reclamebanner