Sofie De Vuyst wint (bijna) voor eigen publiek

18 augustus 2019 | Sarah De Moor | Sport

©Facebook Paul Hinninck

Zaterdag 17 augustus was Steenhuize het toneel voor de Flanders Ladies Classic Sofie De Vuyst. De wielerwedstrijd door de Vlaamse Ardennen, de finalerit van de Lotto Cycling Cup, stond hoog op de verlanglijst van onze Herzeelse klasbak Sofie De Vuyst. Dat vertelde ze 's morgens in een live-interview in het programma Helemaal Herzele op Radio Star. "Ik heb fantastische maanden achter de rug en hoop ook voor eigen publiek een knappe prestatie neer te zetten, maar dat wordt niet gemakkelijk. De andere meisjes houden mij scherp in het oog", zo vertelde ze aan haar keukentafel. Het volledige interview kan je onderaan het artikel herbeluisteren.

Knalprestatie

Uiteindelijk deed De Vuyst wat de vele supporters aan de start op de wielerpiste van Sportpark De Vrede, langs Herzeelse wegen en aan de aankomst in Steenhuize van haar verwacht hadden: een knalprestatie neerzetten. Een solo van 45 kilometer en bijna 70 kilometer in de aanval ten spijt werd ze aan de meet geklopt. "De laatste 10 kilometer kwamen krampen naar boven. Proficiat Julie Van De Velde! Maar wat een wedstrijd. De vele aanmoedigingen onderweg waren ongelooflijk! Kippenvel de hele dag door. Bedankt aan alle supporters om zo massaal buiten te komen, ik heb ervan genoten. En een dikke proficiat aan de organisatie om alles in goede banen te leiden!"

Voor veel Herzelenaren is Sofie echter zonder twijfel de morele winnaar van de wedstrijd. Volgende doel: het wereldkampioenschap. 

(Lees verder onder de Facebook-post)

Een organisatie van vzw Sint-KatrienWheel

De Flanders Ladies Classic Sofie De Vuyst wordt georganiseerd door de vzw Sint-KatrienWheel en vindt plaats tijdens Steenhuize Koerse, een wielertweedaagse met naast een professionele wedstrijd ook recreatieve fietstochten, een gezinsfietstocht en veel ambiance. Zaterdagochtend had het programma Helemaal Herzele op Radio Star een kort interview met Stefaan De Decker, één van de organisatoren. Onderaan het artikel kan je dat interview herbeluisteren.

 

Audiofragmenten

Organisator Steenhuize Koerse: Stefaan De Decker

17 augustus 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Sofie De Vuyst voor de start van Steenhuize Koerse

17 augustus 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner