Nieuwe kleedkamers voor VC Herzele-Ressegem

19 september 2019 | Guy De Moor | Sport

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen, ook voor de Herzeelse clubs VC Herzele-Ressegem, KVC De Toekomst Borsbeke en SV Sint-Antelinks. Helemaal Herzele polst naar hun ambities. Starten doen we bij VC Herzele-Ressegem, die het nieuwe seizoen kon starten met gloednieuwe kleedkamers. Danny Coppens, al jaren bestuurslid van de voetbalclub, is daar erg blij mee.

Nieuwe kleedkamers zijn containerbouw

Ondanks de seizoensstop was er de voorbije maanden veel bedrijvigheid op en rond de voetbalterreinen van VC Herzele-Ressegem. "Klopt", zegt bestuurslid Danny Coppens. "Er werden nieuwe kleedkamers opgetrokken. Dat grote grijze gebouw is het eindresultaat. Het gaat om containerbouw. Onze club had al lange tijd nood aan nieuwe infrastructuur. De oude kleedkamers waren al meer dan 60 jaar oud en waren zeker niet meer van deze tijd."

De nieuwe kleedkamers kwamen er dankzij het gemeentebestuur van Herzele. Schepen van Sport Benjamin Rogiers (Open Vld): "Tussen de voetbalclub en het gemeentebestuur werd een overeenkomst gesloten: de terreinen werden eigendom van de gemeente. De club kan op die locatie zijn werking verder uitbouwen en het gemeentebestuur wil investeren in de heraanleg en de uitbreiding van de terreinen, zodat die ook door andere clubs, verenigingen en scholen gebruikt kunnen worden. Vergelijk het met wat er gerealiseerd werd op Sportpark De Vrede. Zo krijgt Herzele er een derde sportpark bij: Sportpark De Tramzate. In Herzele was er ook dringend nood aan nieuwe kleedkamers. Het gemeentebestuur heeft in samenwerking met intercommunale Solva dit project gerealiseerd: 4 nieuwe kleedkamers, een kleedkamer voor de scheidsrechter, een mooie grote ontvangstruimte, een sanitair blok en een technisch lokaal. Het gebouw is energiezuinig dankzij de zonnepanelen en de warmtepompen. Verder werd er rondom de terreinen nieuwe LED-verlichting geplaatst."

(lees verder onder de foto)

Nieuwe LED-verlichting rondom de terreinen.

Nieuwe LED-verlichting rondom de terreinen.

 

Valse start?

De competitie is ondertussen vijf speeldagen ver. Er werd heel wat gescoord, maar VC Herzele-Ressegem kreeg ook heel wat doelpunten tegen. Het resultaat: twee gelijkspelen, één overwinning en twee verliezen, 5 op 15 in totaal. "We gaan uiteraard voor de overwinning, hiervoor zetten we ons steeds 100% in", verdedigt Danny Coppens zich. "In de eerste wedstrijd tegen Bonanza draaide onze ploeg zeer goed. Het resultaat mocht er dan ook zijn: 1-6. De tweede wedstrijd tegen Hofstade verloren we met 2-5, maar we stonden wel eerst 2 doelpunten voor. De eerste goal die we dan tegen krijgen was pech: er werd getackeld en de bal rolde gewoon voor de voeten van een speler van Hofstade. Hij moest gewoon maar binnentikken. Ook de tweede goal was een misverstand. Voetbaltechnisch waren we zeker beter. Maar onze achterlijn staat er nog niet voor de volle 100%, dat is dus zeker nog een werkpunt."

(lees verder onder de foto)

De eerste ploeg verzamelt in de nieuwe kleedkamer voor de training

De eerste ploeg verzamelt in de nieuwe kleedkamer voor de training.

 

Groot spelersverloop

We stellen vast dat er heel wat spelers vertrokken zijn naar SV Sint-Antelinks: Jens De Backer, Ken De Smet, Wesley Sterlin, Kwinten Van Kerckhove en Dante Verlee. "Sint-Antelinks heeft ervoor gekozen om een tweede ploeg in vierde proviciale te laten spelen. Enkele spelers wisten dat er bij ons heel wat inkomende transfers waren en ze dachten dat ze geen kans meer zouden krijgen en dus kozen ze voor Sint-Antelinks." Verder zijn Ayrton en Marvin Taont naar Idegem vertrokken en Brent Verliefde speelt ondertussen bij Aaigem. Kevin Baeyens, Hans Neckebroek, Kevin Sterlin, Toon Vandesande, Joachim Van Tittelboom en Reda Mesky zijn gestopt met voetballen.

Danny geeft toe dat hij sommige jongens niet graag zag vertrekkken. Gelukkig zijn er ook heel wat inkomende transfers. "We hebben geopteerd om spelers binnen te halen uit hogere reeksen, bijvoorbeeld Jordi De Coensel, Lowie D'Hauwers en Stef Vermeulen van RC Bambrugge. Ook uit Houtem trokken we heel wat spelers aan: Yarno Beyala, Giani Erauw, Yannick Meert en Andres Verlinden." Verder kon de ploeg deze spelers aantrekken: Bryan Cardon (Sp. Moerbeke - Geraardsbergen), Warre De Decker (DT Borsbeke), Robin Duynslaegher (FC Gavere-Asper), Christopher Scheerlinck (FC Mere), Nick Sergeant (FC Kerksken), Daan Van De Casteele (SK Munkzalm), Jasper Van Den Meersschaut (SK Munkzwalm), Sascha Van Den Driessche (W. Idegem), Thibeaux Van Nuffel (KVV Schelde) en Michiel Verhofstadt (FCW Gijzegem). "We zijn tevreden over onze transfers. Belangrijk was dat er nieuwe, jonge spelers aangetrokken werden en daar zijn we in geslaagd."

Ambities

En dan de hamvraag: is promotie mogelijk? "Ik denk dat we beter gewapend zijn dan vorig jaar. Vorig jaar was een beetje ontgoochelend. Het scorend vermogen van onze ploeg was toen niet zo denderend."

Audiofragmenten

8 september 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

8 september 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner