"Onze ambitie? De eindronde halen!"

20 september 2019 | Guy De Moor | Sport

Het nieuwe voetbalseizoen is begonnen, ook voor de Herzeelse clubs VC Herzele-Ressegem, KVC De Toekomst Borsbeke en SV Sint-Antelinks. Helemaal Herzele polst naar hun ambities. Die van Sint-Antelinks zijn duidelijk: "de eindronde halen".

Geen goede start, maar wel duidelijke ambitie

SV Sint-Antelinks promoveerde naar derde provinciale D en speelt daar nu voor het tweede seizoen op rij. Dat tweede seizoen begon niet vlekkeloos. De laatste vier matchen moet de club het onderspit delven. "Het is een gekende voetbalwet: het tweede seizoen is het moeilijkste", legt sportief verantwoordelijke Frank Van Den Bossche uit. "Maar wij pannikeren niet. Het tij zal keren."

De club zorgde voor versterking om hun ambitie te halen. "Vorig jaar eindigden we op een zesde plaats en haalden we de eindronde dus net niet. Dit jaar willen we die eindronde wel halen." Met kleppers als Brian Vandenbossche, Danté Erauw en Matthias Heymans moet dat volgens de sportief verantwoordelijke zeker lukken. "En er is niemand vertrokken. Daar ben ik bijzonder trots op."

(lees verder onder de foto)

Sportief verantwoordelijke Frank Van Den Bossche

Sportief verantwoordelijke Frank Van Den Bossche.

 

Familieclub van eigen bodem

"Wij zijn en blijven een familieclub", benadrukt Van Den Bossche. "Wij beloven veel vriendschap en voetbalplezier en overdrijven nooit in de betalingen. Bovendien mikken we op spelers van eigen bodem. En dat lukt. Van de 48 spelers die we nu hebben, zijn er slechts 15 niet uit Groot-Herzele."

Dat wordt duidelijk geapprecieerd. "Ons supportersaantal is serieus gegroeid. Op één van de laatste thuismatchen waren er 150 aanwezigen. Dat is veel voor derde provinciale."

 

Beluister hieronder het volledige interview met Frank Van Den Bossche, sportief verantwoordelijke van SV Sint-Antelinks, in Helemaal Herzele op Radio Star.

 

 

Audiofragmenten

17 september 2019 | Bron:

Foto's

Reclamebanner