Supporter mee voor onze Sofie De Vuyst op het WK wielrennen!

28 september 2019 | HelemaalHerzele | Sport

Vandaag doet onze Herzeelse wielertrots Sofie De Vuyst (32) een gooi naar de titel op het wereldkampioenschap wielrennen in Yorkshire (VK). Samen met Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke en Kelly Van Den Steen verdedigt ze de Belgische driekleur. Met ambitie...

"Ik ben nooit beter geweest dan nu", vertelt ze aan Sporza. Klopt. De Vuyst reed het ene knappe resultaat na het andere bij elkaar en maakte onlangs bekend over te stappen naar het Australische Mitchelton-Scott, een absolute topploeg in het vrouwenwielrennen. 

"En het parcours van dit WK ligt mij", vertelt ze nog. "Het is heel lastig, al van in de aanloop. Ik hoop dus dat we al met een uitgedunde groep aan de technische finale kunnen beginnen."

De Vuyst staat dus met ambitie aan de start van dit wereldkampioenschap. "Die eerste plaatsen zullen moeilijk zijn, want de Nederlandse dames zijn echt top. Maar daarna ligt het open. Een top 8 moet dus lukken. Al moet je natuurlijk altijd aan de start van een wedstrijd komen met het idee dat je kan winnen." 

Supporter mee!

Volg de wedstrijd vanaf 13.30 uur op televisie (één) of via de livestream op sporza.be. 

Reclamebanner