Sofie De Vuyst is Flandrienne 2019

5 november 2019 | HelemaalHerzele | Sport

Sofie tijdens het After Classics Criterium in Herzele

Dinsdagavond werd in het Casino Kursaal van Oostende de Nieuwsblad Flandrien 2019 uitgereikt. Een vakjury besliste over de nominaties, de Belgische eliterenners konden hun stem uitbrengen over de uiteindelijke laureaat. Voor het eerst was er dit jaar ook een prijs voor de beste vrouwelijke wielrenster van het jaar: Flandrienne 2019. Onze Sofie De Vuyst (32) neemt de prestigieuze prijs mee naar huis.

De concurrentie was nochtans groot. Ook Sanne Cant, wereldkampioene veldrijden, Lotte Kopecky, Jolien D’hoore en Julie Van De Velde waren kandidaat voor de titel. "Ik ben toch een beetje verrast", reageerde Sofie op het podium in Oostende. "Ik had het niet verwacht, maar ik had er stiekem wel op gehoopt. Ik heb een heel jaar op een hoog niveau gereden. Ik ben trots dat ik de aansluiting met de wereldtop heb kunnen maken."

(Lees verder onder de Facebook-post van Sportwereld-Het Nieuwsblad)

De prijs is dan ook meer dan verdiend na een echt boerenjaar. Onze Herzeelse wielertrots reed haar beste seizoen tot nu toe. Ze won o.a. de Brabantse Pijl en haalde een vijftiende plaats in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. De Vuyst maakte ook de overstap naar een absolute wereldploeg: Mitchelton-Scott.

"Wat een zware trofee"

De ochtend na de uitreiking is Sofie nog steeds overweldigd. "Wat een zware trofee. Ik kon hem bijna niet opheffen. Maar wel een supermooie. Die krijgt een mooi plaatsje naast de trofee van de Brabantse Pijl. Deze prijs is een extra motivatie om in 2020 opnieuw een geslaagd seizoen te rijden. De Ronde van Vlaanderen, daar wil ik nog eens schitteren. En op de Olympische Spelen. Dat is mijn belangrijkste doel voor volgend jaar."

 

Reclamebanner