Hoe vergaat het volleybalclub Hebo na enkele maanden competitie?

29 november 2019 | Guy De Moor | Sport

Archieffoto tijdens een wedstrijd in De Steenoven

De volleybalcompetitie is ondertussen enkele maanden aan de gang. Hoe gaat het met de verschillende ploegen van volleybalclub Hebo? Kunnen ze de verwachtingen inlossen of is er werk aan de winkel? Sportief verantwoordelijke Patrick Raes en Pascal Sieuw van de jeugdcel geven tekst en uitleg.

In elke jeugdcategorie vertegenwoordigd

"We zijn trots dat we met de jeugd in elke categorie vertegenwoordigd zijn", vertelt Pascal Sieuw. "Onze jeugd blijft groeien, maar het magische cijfer van 100 spelers hebben we nog net niet bereikt."

Vooral de U13 (meisjes) doen het bijzonder goed in de gewijzigde competitie. "Dat is de U11 van vorig seizoen. Zij werden toen kampioen en staan ook nu aan de kop van de competitie. In deze ploeg zitten echt potentiële devisiespelers."

Dames A hebben het moeilijk, Heren doen het onverwachts goed

De herenploeg werd flink door elkaar geschud dit seizoen. "We hebben deze ploeg volledig moeten heruitvinden", zegt Patrick Raes. "Er bleef slechts één ancien over. De rest van de ploeg komt uit de jeugd. Bijna allemaal jongens van 16 of 17 jaar dus. En ze doen het heel goed, want de ploeg staat op een gedeelde vierde plaats."

De Dames A, het paradepaardje van de club, kunnen nog niet schitteren. "De resultaten zijn minder dan we hadden gehoopt, maar ook hier zitten we met een jonge ploeg. En eigenlijk zijn de resultaten een beetje te streng als je naar het niveau kijkt dat we hebben gehaald. Het was vaak net niet. Ik ben ervan overtuigd dat het alleen maar beter kan gaan nu."

Beluister hieronder het volledige interview met Patrick Raes en Pascal Sieuw van Hebo in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

23 november 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

23 november 2019 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner