KVC De Toekomst schroeft tijdelijk premies terug

4 februari 2021 | Guy De Moor | Sport

Guy De Moor en Dietrich Buyle in de studio van Radio Star (in 2018, voor de huidige coronamaatregelen dus...) © Damien De Leeuw

De beslissing om de voetbalcompetitie bij de amateurs dit seizoen niet meer te hervatten treft uiteraard ook onze Herzeelse teams.

Dietrich Buyle, woordvoerder en bestuurslid van De Toekomst Borsbeke, kan zich vinden in die beslissing. Ook hij beseft dat het moeilijk wordt om financieel rond te komen zolang de kantines, toch een heel belangrijke bron van inkomsten voor de amateurclubs, niet weer open kunnen.

Borsbeke heeft zijn huiswerk trouwens al gemaakt en in overleg met de spelers en entourage beslist om de premies tijdelijk terug te schroeven, Op die manier kan de club deze crisis helemaal de baas.

In de zomer focust de club ook weer volop op de jeugd en organiseert De Toekomst, samen met de Herzeelse voetbalacademie Androndo, voetbalstages en –kampen voor jongeren. Bovendien is de ploeg voor volgend seizoen, al flink versterkt met o.a. Mathias Schamp, kind van het huis en al jaren actief in de nationale afdelingen, die overkomt van VK Ninove.

Luister hieronder naar een interview met Dietrich Buyle in Helemaal Herzele op Radio Star

Audiofragmenten

Dietrich Buyle

30 januari 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner