Ewoud Vromant als held onthaald in WouWou

5 september 2021 | Damien De Leeuw | Sport

Schepen Hilde Van Impe, Schepen Benjamin Rogiers, Paralympisch medaillewinnaar Ewoud Vromant, Schepen Heidi Knop, Anneleen Poelman en schepen Ronny Herremans samen met de kinderen op het podium. © Damien De Leeuw

Op het Fuji Speedway racecircuit in Tokio gaf Ewoud Vromant vorige dinsdag het beste van zichzelf in 3 ronden van 8 kilometer waarmee hij een podiumplaats behaalde op de Paralympische Spelen. Na een valse start, diskwalificatie en materiaalpech… Ewoud is blijven vechten en keert trots terug van Tokio naar Woubrechtegem met een zilveren medaille. “Herzele mag trots zijn op deze kampioen, vechter, doorzetter”, laat een fiere burgemeester Johan Van Tittelboom aan onze redactie weten.

En dat z'n terugkomst naar WouWou een groot volksfeest zou worden, was al snel duidelijk. Er werden oproepen via Facebook gelanceerd om spandoeken te maken en de Belgische vlag aan het raam te hangen. De buren, samen met beide lokale cafés, café De reisduif en café ’t Wijnantshof, sloegen de handen in elkaar om hem te eren voor zijn bijzondere prestatie. “Iedereen is welkom om onze kampioen mee te verwelkomen met “a touch of silver”, vertelde Philip Van Geyt, trotse buur, 's ochtends op Radio Star. Met een drankje, ijsjes, hamburgers, spandoeken en een bende trouwe supporters hebben ze er in Woubrechtegem een waar volksfeest van gemaakt en samen klonken ze op zijn overwinning. Ewoud z’n vrouw Anneleen, beide cafébazen en het lokaal bestuur Herzele trakteerden alvast met gratis vaten bier!

Voor het grote volksfeest losbarste, werd Ewoud en z'n gezin toegesproken door schepen Heidi Knop, waarnemend burgemeester en Schepen van Sport Benjamin Rogiers en buurman Jan. Daarna mocht Els Coppens van Radio Star Ewoud interviewen en er barste zowaar een groot volksfeest los.

Audiofragmenten

Buurman Philip Van Geyt nodigt iedereen via Radio Star uit voor het volksfeest

4 september 2021 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner