Verkeersmaatregelen BK Wielrennen voor Junioren zondag 12 september

9 september 2021 | HelemaalHerzele | Sport

Op zondag 12 september 2021 vindt de wielerwedstrijd BK junioren plaats in onze gemeente. Het jonge talent (zowel mannen als vrouwen) passeert door onze gemeente met start en finish op de Groenlaan. "Om ieders veiligheid te garanderen zijn er enkele tijdelijke verkeersmaatregelen van toepassing. We vragen onze bewoners uitdrukkelijk om deze maatregelen na te leven om de veiligheid van eenieder te kunnen waarborgen", zegt burgemeester Johan Van Tittelboom.  De volledige lijst met deze verkeersmaatregelen kan u hier downloaden en voor enkele antwoorden op veel voorkomende vragen kan je hier terecht.

"Deze week werden nog een aantal bijkomende maatregelen genomen om tegemoet te komen aan opmerkingen van bewoners. Zo voorzien we extra doorsteekmogelijkheden onder politietoezicht waarbij bewoners in of uit de cirkel van het parcours geraken", legt de burgemeester uit.

Er worden volgende doorsteekmogelijkheden voorzien:

  • In Sint-Lievens-Esse aan het kruispunt van de Schipstraat en het Zonneveld zal men de cirkel kunnen verlaten. Met andere woorden is de rijrichting er beperkt vanaf de watertoren naar het kruispunt met de Schipstraat. Dit om de veiligheid te kunnen garanderen.
  • In Sint-Antelinks aan het kruispunt met de Mutsaardstraat en de Kauwstraat.
  • In Woubrechtegem aan het kruispunt met de Sleistraat en de Kasteelstraat.

(lees verder onder het plannetje)


Plannetje verkeersmaatregelen

 

"Voor alle duidelijkheid wil ik nog meegeven dat op het parcours de toegang verboden is voor elke bestuurder, er werd namelijk gekozen voor een gesloten parcours van start tot einde.", geeft burgemeester Van Tittelboom nog mee. "Uiteraard mag u supporteren langs de weg. De dames starten om 11u, de heren om 14u30."

De diensten van het lokaal bestuur hopen dat de bijgevoegde verkeersmaatregelen duidelijk zijn. Op zondag 12 september 2021 van 09.00 tot 18.00 uur kan u voor informatie over het BK en niet-dringende politietussenkomsten bellen naar het permanentienummer op 053 60 70 78.

Foto's

Reclamebanner