KVC De Toekomst Borsbeke speelt thuis kampioen tegen KSV Sottegem en gaat door naar eerste provinciale

1 mei 2022 | Damien De Leeuw | Sport

KVC De Toekomst wint met 3-1 van KSV Sottegem in sportpark De Vrede. Meer dan 2.000 bezoekers volgen de match langs de zijlijn. ©Tomas De Landsheer.

"Ongezien", zo omschrijft sportief manager van KVC De Toekomst Borsbeke Dietrich Buyle de enorme opkomst in het sportpark De Vrede in Borsbeke. "Het idee om tickets in voorverkoop te verkopen kwam eigenlijk van de voorzitter van Zottegem, Didier De Baere. Op enkele dagen tijd werden zo meer dan 1.500 tickets verkocht. Nogmaals: ongezien in het provinciaal voetbal." Om parkeerproblemen te vermijden hebben de Zottegemse supporters drie bussen en zelfs een trein ingelegd. De supporters stapten op in Zottegem en kwamen een kwartierje later aan in Ter Hagen en moesten dan enkele minuten wandelen om toe te komen in het Sportpark De Vrede waar de ambiance er al goed in zat. In totaal verzamelden meer dan 2.000 supporters voor deze titelmatch.

(lees verder onder de foto)


Meer dan 2.000 supporters verzamelden in het sportpark De Vrede. ©Tomas De Landsheer

 

Dronebeelden. ©Tomas De Landsheer

 

De spanning bij beide ploegen was te snijden. Niet alleen omwille van het belang van de uitslag, maar ook de vele supporters zorgden voor extra druk bij de spelers en de staf. Het eerste half uur hadden de bezoekers die in de kantine zaten overschot van gelijk: er viel namelijk weinig te beleven op het veld. Maar in de 35ste minuut kon Yves Bellon van De Toekomst Borsbeke dan toch scoren met een hoekschop die rechtstreeks in doel belandde. In de tweede helft was het in minuut 50 Ken Van Den Steen die zorgde voor de tweede goal met een kopbal op doel. Hoewel De Toekomst Borsbeke al bijna zegezeker was, zorgde Van Den Steen enkele minuten later voor opnieuw een goal. 3-0 verscheen op het digitale scorebord. Niet veel later kon Jasper Heymans van KSV Sottegem na een hoekschop van Bernd De Coene het schaamrood van de wangen van de Zottegemse club weghalen met een tegendoelpunt: 3-1 werd de eindstand.

(lees verder onder de foto)


Het eerste doelpunt van Yves Bellon. ©Damien De Leeuw

 

De Borsbeekse supporters kropen meteen na het affluiten van de match over de afsluitingen en liepen het terrein op. De spelers werden overgoten met champagne en het feest barste los rond de middenstip. 

In een reactie op Facebook dankt het bestuur van KVC De Toekomst alle supporters en ook het bestuur van KSV Sottegem: "Meer dan 2000x dank aan alle zebrafans, alle fans van KSV Sottegem én alle neutrale fans! We hebben er in een schitterende setting een waar volksfeest van gemaakt. Zonder opstootjes, zonder gezever, gewoon iedereen keihard supporteren voor z'n eigen club en niet tegen een andere club. Zo kan het dus ook! Langs deze weg nogmaals onze meer dan oprechte dank aan Didier De Baere en z'n team voor de gezamenlijke aanpak de afgelopen dagen. Borsbeke en omstreken rekenen op een nieuw duel tegen Zottegem in 2022-2023."

We konden een filmpje maken van het losbarstende feest:

Foto's

Reclamebanner