Damesploeg van volleybalclub Griffoenen maakt vanavond al kans op de titel

1 april 2023 | Guy De Moor | Sport

Ines Watté en Lotte Van Steenberghe in de studio van Radio Star. ©Damien De Leeuw

Vanavond kan de damesploeg van Volleybalclub De Griffoenen uit Steenhuize kampioenspelen. Hiervoor moeten ze met 3-0 of 3-1 winnen tegen en op Zulte. Dat wordt een serieuze opgave.

"In mijn eerste jaar als trainer bij de dames had ik zeker niet de ambitie om kampioen te spelen", zegt coach-trainster Lotte Van Steenberghe. "Al lachend zei ik bij aanvang van het seizoen tegen de dames: dit jaar gaan we meedoen om te proberen, en volgend jaar spelen we kampioen. Maar naar mate we meer wedstrijden achter de rug hadden, merkten we op dat we konden meedingen naar de titel."

Kapitein Ines Watté, nieuw sinds dit seizoen bij de damesploeg, overloopt het seizoen: "De eerste wedstrijden wonnen we makkelijk, maar tegen Kruishoutem verloren we met 3-0. Dat was niet zo fijn, er waren enkele dames afwezig door ziekte. Maar in de terugwedstrijd konden we bewijzen dat we de ploeg aan konden." Coach Lotte vult aan: "We lieten hier en daar wel wat punten liggen, maar of we nu de titel nemen of niet: we moeten gewoon fier zijn op ons seizoen. We hadden het niet verwacht om zo goed te scoren met deze jonge ploeg. Maar als we kampioen spelen dan is dat wel dé kers op de taart."

Het bestuur van Volleybalclub de Griffoenen legt alvast een grote bus in, om samen te supporteren in Zulte. Wij duimen alvast mee! Succes Dames.

Luister hieronder naar het interview op Radio Star.

Audiofragmenten

1 april 2023 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner