Dames B KVC De Toekomst spelen nu al kampioen

9 april 2023 | Guy De Moor | Sport

©Facebook Voetbal Vlaanderen

De diverse sportcompeteties bereiken de komende dagen de finale fase en dat geldt dus ook voor de Dames B van KVC De Toekomst. Al klinken daar reeds vreugdekreten: de Dames B zijn al kampioen met nog drie wedstrijden te spelen. "Het is opnieuw ongelooflijk verhaal voor Borsbeke. Vier jaar na elkaar slagen wij er in om op een sportieve manier kampioen te spelen", zo start Renilde Clompen, trainster van de Dames B het interview. 

In tegenstelling tot vorig jaar, waarbij de Dames B met heel wat monsterscores op het bord de andere ploegen naar huis speelden, ging het er dit jaar moeilijker aan toe. Renilde: "Monsterscores waren het dit jaar niet. Maar we waren heel dominant aanwezig, en konden soms wel vrij vlot winnen. Trouwens die monsterscores kwamen eigenlijk het damesvoetbal niet ten goede." Deze kampioenstitel is doet dus veel meer deugd dan vorig jaar. "Dit jaar kwamen de kwaliteiten van de jonge ploeg veel meer tot hun recht."

 

Volgend seizoen naar eerste provinciale

"Met deze kwaliteiten gaan we er van uit dat we zeker in de middenmoot kunnen eindigen. Deze jonge ploeg heeft zeker en vast voldoende technische kwaliteiten. De sportieve wil is duidelijk aanwezig", aldus Renilde. 

Tijdens de trainingen van de damesploegen in Borsbeke wordt af en toe een duel gespeeld tussen de dames A en dames B. "Het verschil tussen beide ploegen is niet zo groot. De uitvoeringssnelheid kan misschien wat hoger, maar het is vooral de bedoeling om zoveel mogelijk jonge meisjes in het verhaal op te nemen. Zorgen voor voldoende doorstroming in de ploegen."

Renilde steekt heel veel tijd in het voetbal: "Het is echt een passie. Zolang ik het graag doe, zal ik het blijven doen. Ik denk wel dat ik het DNA van Borsbeke echt met me meedraag."

 

Een droom die uitkomt

Patrick De Wilde stond zowat vier jaar geleden mee aan de wieg van het vrouwenvoetbal in Borsbeke. Hij kijkt nu tevreden terug naar de behaalde resultaten: "Diep van binnen had ik de hoop om binnen de vijf jaar een ploeg op nationaal niveau, en een ploeg in eerste provinciale te laten spelen. Daarna was het plan om te starten met een derde vrouwenploeg."

Als alles een beetje mee zit, dan zit de stap naar nationale competitie er wel in: "We zitten op schema; als we komende vrijdag thuis de wedstrijd tegen Voorwaarts Gijzel-Oosterzele winnen, staan we zes punten voor op twee wedstrijden van het einde, en dan zie ik ons de stap wel maken naar de nationale competetie."

Als het vel van de beer al mag verkocht worden, is Patrick er zeker van dat de ploeg in de middenmoot van tweede nationale kan eindigen: "Op twee speelsters na, die omwille van persoonlijke redenen beslist hebben om het vrouwenvoetbal te verlaten, blijft de ploeg compleet. Deze plaatsen zijn reeds ingevuld met nieuwe speelsters. Meedraaien aan de top zal moeilijk zijn, maar ik trek me op aan de winst na de oefenwedstrijd tegen AA-Gent dit jaar."

 

Luister hieronder naar het volledige interview in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

8 april 2023 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner