Opnieuw zilver voor Ewoud Vromant in de tijdrit voor de wereldbeker in Oostende

5 mei 2023 | HelemaalHerzele | Sport

Archieffoto ©Philip Van Geyt

Vorige zondag moest Ewoud Vromant door pech tevreden zijn met een tweede plaats op het podium in de International Para-cycling Classics Ronde in Vlaanderen. Vromant liet na afloop weten bijzonder sterk te zijn en klaar te zijn voor de Wereldbeker in Oostende.

Jaarlijks worden wereldwijd vijf wereldbekerwedstrijden para-cycling gereden. De eerste editie in Oostende zijn de grootste in de reeks. Para-cycling is ondetussen de snelst groeiende paralympische discipline in ons land. De UCI Para-cycling Road World Cup is de belangrijkste competitie, na het WK en de Paralympische Spelen. De wedstrijden van vandaag vonden plaats op een parcours in de straten van Mariakerke en Raversijde.

Ewoud Vromant start bijzonder goed, en komt na de eerste ronde met 10 seconden achterstand op Alexandre Leaute over de finishlijn. In de tweede en laatste ronde weet Vromant deze achterstand met een aantal seconden goed te maken, maar moest toch de duimen leggen voor Alexandre Leaute uit Frankrijk. Vromant reageert op Facebook: "Heel zuur om in eigen land, met mijn regenboogtrui, geklopt te worden."

Vromant rijdt zondag om 16u45 de wegrit in Oostende.

Reclamebanner