Sportdienst stimuleert gezinnen om te bewegen met de 'Mobiele beweegroute'

24 december 2023 | HelemaalHerzele | Sport

De mobiele beweegroute start aan de kerk van Sint-Antelinks. ©Lokaal Bestuur Herzele

Nog tot 4 februari kan je de Mobiele beweegroute bewandelen in Sint-Antelinks, te starten aan de kerk. Een ideale activiteit met kinderen tijdens de kerstvakantie, tussen het feesten door. Zoek samen met je gezin via de kaart (beschikbaar op de website van de gemeente) alle bordjes op de route. Op elk bordje staan er verschillende beweegopdrachten met Moovie de kikker. Maak een leuke en beweegrijke wandeling in de natuur en sluit af met een groepsfoto met je gezin aan de banner.

Deze beweegroute zal halt houden in elke deelgemeente van Gemeente Herzele. De borden zullen gedurende twee maanden te vinden zijn op telkens een nieuwe locatie, het is dus steeds een tijdelijke route. Op de website van gemeente Herzele kan je de planning terugvinden. De eindbestemming van deze Mobiele beweegroute is het educatief park aan de Steenoven, waar de borden definitief zullen blijven staan.

"De Mobiele beweegroute kadert in het 10.000 stappen-project t ‘Elke Stap Telt!’, waar Herzele sinds 2021 aan meedoet. De sportdienst streeft ernaar om aan de hand van dit project zijn inwoners zoveel mogelijk in beweging te brengen", aldus Ann Van Ruyskensvelde, schepen van sport.
In maart 2023 lanceerde de sportdienst al een eerste beweegroute in het zorgdorp van Herzele. Deze loopt onder andere langs het lokaal dienstencentrum, het OCMW, de Burcht en enkele lokale handelaars. In mei 2023 trok de sportdienst deze lijn door en ontwikkelden de ‘Mobiele beweegroute’ voor gezinnen. De route werd voor het eerst geplaatst in natuurdomein Schauwbroeck in Steenhuize-Wijnhuize, verhuisde naar Sint-Lievens-Esse om dan nu het project verder te zetten in Sint-Antelinks. Vanaf 12 februari is Woubrechtegem aan de beurt.

Reclamebanner