Athan en Bram van Schermclub Excalibur nemen deel aan het gloednieuwe televisieprogramma ‘Goed gespeeld’ op VRT1

2 mei 2024 | HelemaalHerzele | Sport

Bram Schollaert en Athan Van den Steen van Schermclub Excalibur. ©Pieter Vandesande

Vanaf 13 mei lanceert VRT 1 het nieuwe programma 'Goed gespeeld!'. In deze show strijden vier sportieve duo's uit heel Vlaanderen en Brussel tegen elkaar in verschillende sporten. Van padel tot onderwaterhockey en van BMX tot golf, elke weekdag leidt een duo de andere teams rond in hun club, leert hen de kneepjes van hun sport en gaat uiteindelijk de strijd aan in een specifieke proef. Presentatrice Siska Schoeters gidst de kijkers door deze sportieve confrontaties.

Dit alles vindt plaats in de aanloop naar een sportzomer vol evenementen zoals het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. 'Goed gespeeld!' belooft een intrigerende blik te werpen op de diverse sporten en faciliteiten, compleet met een vleugje gezonde jaloezie over de luxe douches of heerlijke loempia's in de kantine, en bewondering voor de prijzen die clubs hebben gewonnen.

Een bijzondere twist in het format is de inzet van een 'Beperkende Vlaming' (BV). Deze BV, die een van de duoleden van de gastheer vervangt, kan het speelveld gelijkmaken, aangezien de thuisploeg anders te sterk zou zijn in hun eigen sport. De BV's dit seizoen zijn onder meer Joris Hessels, Kim Van Oncen, Robin Keyaert, Jan Van Looveren en Linde Merckpoel, en ze wisselen dagelijks van team.

De inzet is hoog: de weekwinnaars ontvangen niet alleen een pakket aan sportmaterialen maar ook twee tickets voor de Olympische Spelen, aangeboden door Sport Vlaanderen. Verliezende teams gaan echter niet met lege handen naar huis; zij ontvangen een waardebon voor sportmaterialen.

Wij kijken vooral uit naar week 4 (3 juni) waar Bram en Athan de schermsport vertegenwoordigen. Zij zijn lid van de Herzeelse schermclub Excalibur, die in de Parketzaal van De Steenoven trainen. Houden zij de eer hoog van de Herzeelse sportverenigingen? Als benjamins van de groep kan hun jeugdig enthousiasme misschien wel tot verrassingen leiden. De schermsport is een intense combinatie van techniek, tactiek en vooral snelheid. Of BV Jan Van Looveren al dan niet aanleg heeft voor de schermsport zal dan ook blijken.

'Goed gespeeld!' is vanaf maandag 13 mei elke weekdag om 19u40 te bekijken op VRT 1 en VRT MAX, met reguliere afleveringen van maandag tot en met donderdag en op vrijdag een speciale terugblik met Siska Schoeters en de deelnemende BV.

Audiofragmenten

1 juni 2024 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Reclamebanner