Herzele Zingt de maand juli in!

6 juli 2022 | HelemaalHerzele | Activiteiten

Ook in de maand juli viert Herzele feest ter gelegenheid van 1050 jaar Herzele en Vlaanderen feest! Op 9 juli organiseren het lokaal bestuur en de Cultuurraad: Herzele Zingt! Vanaf 19 uur wordt de burchtweide omgetoverd tot een waar zangspektakel met tal van artiesten. “Herzele Zingt! verbindt mensen door ze samen te laten zingen. Onder leiding van popkoor Harjasali zingen we de mooiste Nederlandstalige liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Iedereen krijgt een mooi boekje met alle liedjesteksten zodat meezingen gemakkelijk wordt”, aldus Heidi Knop, schepen van Cultuur.

 

Van popkoor Harjasali tot schlagerzanger Yves Segers

De avond wordt ingezongen door popkoor Harjasali, een Herzeels koor opgericht in 1988 dat hedendaagse popmuziek brengt met een eigen toets. Nadien volgen nog swingende optredens van schlagerzanger Yves Segers, de rock ’n roll band Fifties Fever en de Herzeelse muzikant Jan Oelbrandt. Els Coppens, bekend van onze lokale radiozender ‘Radio Star’ leidt ons doorheen de avond.

 

Het langste gedicht

Op 9 juli kan je op de burchtweide niet enkel de mooiste nachtegaal in jou naar boven halen, maar ook de innerlijke poëet. Gedurende de avond heeft iedereen de mogelijkheid om mee te schrijven aan hét Langste Gedicht van Herzele, een initiatief van het Poëtisch Collectief Herzele.

 

 

Reclamebanner