Milan Hebbelinck uit Steenhuize zet actie op voor Oekraïne

20 maart 2022 | Damien De Leeuw | Jeugd

Georgiy uit Oekraïne, Vanessa en Milan ©Damien De Leeuw, Helemaal Herzele

Op initiatief van Milan Hebbelinck uit Steenhuize, leerling uit het zesde leerjaar in Stedelijke Basisschool Zottegem, verzamelt de school schoolspullen in, om Oekraïense kinderen maximaal de kans te geven op onderwijs.

"We verzamelen schoolmateriaal zoals boekentassen, pennenzakken, schrijfgerief, mappen, brooddozen, drinkflessen, turnpantoffels, sportkledij, zwemgerief, turnzakken, prentenboeken… Maar ook brikjes chocolademelk, fruitsap of koeken met lange houdbaarheidsdatum zijn welkom om de boekentassen te vullen", zegt Milan in Helemaal Herzele op Radio Star.

"Alles kan vanaf maandag naar beide Stedelijke basisscholen gebracht worden (SBS De Smidse in Erwetegem en SBS De Kleine Planeet in Zottegem Centrum)",vertelt mama Vanessa Veldeman. "Zowel op De Kleine Planeet als op De Smidse wordt er ruimte voorzien om deze spullen te verzamelen. In samenwerking met Huis van het Kind zullen de schoolspullen verdeeld worden", staat te lezen op de facebookpagina van de Stedelijke Basisschool Zottegem.

De actie wordt gecoördineerd door mama’s Vanessa Veldeman en Oleksandra Shvedova. De schoolteams van zowel De Kleine Planeet als De Smidse dragen de actie een warm hart toe!

 

Luister hieronder naar een interview met Milan en mama Vanessa in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

19 maart 2022 | Bron: R

Reclamebanner