Vestigingsplaats De Sprong opent vanaf 1 september zijn deuren in Herzele voor kinderen met autismespectrumstoornis

16 juni 2023 | HelemaalHerzele | Jeugd

Op 1 september 2023 openen basisschool voor buitengewoon onderwijs De Drempel en basisschool De Trampoline een vestigingsplaats Type 9 op de site van basisschool GO! De Trampoline. De vestigingsplaats, 'De Sprong' genaamd, zal een plaats bieden aan kinderen met autismespectrumstoornis met een verslag Type 9.

De Sprong streeft inclusief onderwijs, waarbij kinderen met ASS geleidelijk zullen geïntegreerd worden in het regulier onderwijs van basisschool De Trampoline. De Sprong biedt een prikkelarme omgeving, aangepaste zorg en onderwijs aan op maat van elke leerling. Beide scholen geloven dat er nood is aan integratieprojecten in het onderwijs en willen de brug tussen het buitengewoon onderwijs en het regulier onderwijs verkleinen. Heel wat kinderen worden op dit moment naar het buitengewoon onderwijs doorverwezen ondanks het M-decreet. Een logische stap aangezien het regulier onderwijs niet over de faciliteiten beschikt van scholen voor buitengewoon onderwijs. In De Sprong brengen beide scholen het beste van de twee werelden samen en verlaten het klassieke onderscheid tussen beide systemen. Zo zullen kinderen gebruik kunnen maken van alle ondersteuningsmogelijkheden van het buitengewoon onderwijs, maar tegelijkertijd ook de mogelijkheid hebben om samen te leren en samen te spelen met kinderen in het regulier onderwijs. 

 

Wie inlichtingen wil over vestigingsplaats 'De Sprong' kan contact opnemen met directeur Siel Verbeurgt via: siel.verbeurgt@basischool-herzele.be of via 053 60 71 24.

Reclamebanner