Agentschap Wegen en Verkeer start volgende week met heraanleg fietspaden langs Provincieweg in Hillegem

24 september 2020 | HelemaalHerzele | Onze gemeente

Archieffoto © Freepik

Op maandag 28 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de Provincieweg (N46) met de heraanleg van de fietspaden tussen het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem. De betonnen fietspaden langs beide zijden van de weg worden vernieuwd en krijgen een nieuwe asfaltlaag. Ook de putdeksels in de fietspaden worden vernieuwd. Deze ingreep zorgt voor de veiligheid en een beter rijcomfort van de fietsers. Op het kruispunt Vierwegen wordt er niet gewerkt. De werken starten op maandag 28 september en zullen ongeveer een maand duren.

Onverwacht

Schepen Jan Van Damme (Open VLD) reageert in ons programma Helemaal Herzele op Radio Star: "Deze werken waren niet voorzien in onze meerjarenplanning. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de wegbeheerder van de N46, heeft vorig jaar werken uitgevoerd aan de fietspaden van de N46 tussen het kruispunt Vierwegen en de grens met Burst. Bij de afrekening van de werken bleek dat er nog een vrij groot saldo beschikbaar was. Het AWV heeft contact opgenomen met ons gemeentebestuur om te vragen of we bereid waren om de rest van de fietspaden aan te pakken. Uiteraard zijn we hier als bestuur op ingegaan omdat het veilig maken van onze fietsinfrastructuur één van de zes beleidsdoelstellingen is van het meerjarenplan van onze gemeente."

Lees verder onder de figuur

Omleidingsroute

Omleidingsroute (Bron: Agentschap Wegen en Verkeer)

Omleiding

Tijdens de werken gaat de Provincieweg (N46) dicht voor het gemotoriseerd verkeer richting Aalst en voor fietsers. Zij volgen een omleiding. Het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem kan de Provincieweg (N46) wel gebruiken.

  • Het verkeer richting Aalst wordt omgeleid via de Europaweg (N42), Leenstraat, Hoogstraat, Groenlaan, Stationsstraat en zo terug naar de Provincieweg (N46). (Opgelet: tijdens de oktoberkermis en jaarmarkt in oktober zal deze omleiding tijdelijk verlegd worden. Daarover wordt later gecommuniceerd.)

  • Fietsers rijden om in de beide richtingen, via de Stationsstraat, Mergellaan, Ternatstraat en de Perrestraat.

  • De zijstraten in de werfzone zijn afgesloten van de Provincieweg.

  • Het kruispunt Vierwegen blijft open.

Luister hieronder naar het interview met Jan Van Damme, schepen van Mobiliteit , in Helemaal Herzele op Radio Star.

Audiofragmenten

Schepen Jan Van Damme over de werken

19 september 2020 | Bron: Radio Star, HelemaalHerzele

Foto's

Reclamebanner